4.5/5

Veelgestelde vragen

Naast de 5 werkdagen verzending biedt MijnKozijnWinkel ook een lage verzendprijs. Een snelle levering gaat natuurlijk hand in hand met de kosten en levering. Naarmate de grootte van uw kozijn toeneemt, neemt ook de prijs toe. We berekenen altijd de voordeligste verzendkosten voordat u uw aankoop doet. Je hebt ook de mogelijkheid gratis om af te halen in ons magazijn.

Het ophaalproces is eenvoudig.

Kies tijdens het bestelproces voor afhalen en binnen 24 uur ontvang je een e-mail met een datum & tijd voor levering, evenals andere belangrijke informatie zoals de grootte van je bestelling en advies voor transport.

  • Neem 30 minuten voor aankomst contact op met de klantenservice. Wij maken de bestelling voor je klaar en zorgen dat deze klaar staat.
  • Zorg ervoor dat je bij aankomst het afhaalbewijs meeneemt; je ontvangt je bestelling niet zonder!
  • Om veiligheidsredenen leveren we alleen het kozijn inclusief de bok en bieden we hulp bij het laden.

Als u niet aan deze voorwaarden kunt voldoen, kunnen wij uw bestelling helaas niet leveren.

Het afleveradres en de afleverdatum kunnen worden gewijzigd tot drie dagen voordat de bestelling wordt verwacht. Daarna kunnen we helaas niets meer aan de bestelling aanpassen. Let op! Je kunt alleen een levering op een later tijdstip of datum inplannen. Voorbeeld: heb je de leverdatum gezet op 25 juli, dan kun je de leverdatum niet wijzigen naar 24 juli, maar wel naar 26 juli.

Er moet altijd iemand thuis zijn om de goederen in ontvangst te nemen. De dag voor levering ontvang je een e-mail met een specifieke levertijd, zodat je weet wanneer we je kozijnen komen bezorgen.

Je hebt ook de mogelijkheid om de kunststof kozijnen bij het magazijn af te halen.

Dit is afhankelijk van de afmetingen en het aantal kozijnen.

Kozijnen tot een afmeting van 1000 x 2000 mm worden per stuk tot een maximum van 3 in één doos verpakt en verzonden. Mits de frames niet te zwaar zijn. Indien nodig is er ook een bezorgservice beschikbaar.

De overige orders van Mijn Kozijn Winkel worden verpakt op een houten frame. Hierop worden de kozijnen veilig vervoerd.

1) Bij levering per koerier

Bestellingen van maximaal drie kozijnen met een maximale afmeting van 1000 x 2000 mm worden afzonderlijk verpakt en per koerier verzonden. De avond voor bezorging ontvang je per e-mail een track en trace code met daarin een tijdvak van 2 uur. Op de dag van bezorging kunt u via deze code uw chauffeur volgen. Zorg dat je er op tijd bij bent om de bestelling te controleren en aan te nemen.

2) Bij levering per vrachtwagen

Onze grote kozijnen of meer dan 3 stuks worden per vrachtwagen geleverd. De avond voor bezorging ontvang je per e-mail een tijdvak van 3 uur waarin je bestelling wordt geleverd. Zorg dat je op tijd op de aangewezen locatie bent om je kozijn in ontvangst te nemen en te controleren.

Wij verzenden naar de meeste regio’s in Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden.

Woont je op een van deze eilanden, dan raden wij u aan om zelf vervoer per boot te regelen. Neem indien nodig ook gerust contact met ons op voor meer informatie.

Neem zo snel mogelijk contact met ons op als je bestelling niet compleet is, want we lossen het graag snel voor je op. Volg deze stappen hieronder:

Als je een product bij ons hebt besteld en je bestelling is niet compleet, neem dan binnen 48 uur na levering per e-mail contact op met onze servicedesk. Stuur een mail naar info@mijnkozijnwinkel.nl met daarin een duidelijke beschrijving van wat er ontbreekt.

Na jouw melding ontvang je binnen maximaal twee werkdagen een telefoontje of mail van ons met een reactie.

Laat het ons zo snel mogelijk weten, want binnen 48 uur na levering kunnen we je het beste helpen. Wat moet je doen:

  • Neem contact op met onze klantenservice via: info@mijnkozijnwinkel.nl met een duidelijke omschrijving van de situatie.
  • Voeg een foto toe van het kozijn op het bok en een foto van de beschadiging.

We bekijken de situatie en nemen binnen 48 uur contact met je op.

Maatwerk producten
Alle kozijnen worden door onze configurator voor jou gemaakt zoals jij ze op de website hebt geconfigureerd. MijnKozijnWinkel accepteert dan ook geen retouren van producten. Het is alleen mogelijk als het product defect is/ontbreekt of niet vergelijkbaar is met wat is besteld. In dat geval doen we ons best om zo spoedig mogelijk een nieuw product te leveren.

Vragen over het retourneren?
Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Niet tevreden?
Als je een klacht hebt over ons of over een door ons verstuurd product, laat het ons weten. Onze klantenservice zal er alles aan doen om het probleem op te lossen.

Wat kun je doen?
Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Geen tijd gevonden om het contactformulier in te vullen? Bel een van onze medewerkers op 085 130 56 87 en wij beantwoorden uw vragen direct.

MijnKozijnWinkel biedt de volgende garantie op haar producten:

  • 10 jaar garantie op de kunststof kozijnen en ramen;
  • 2 jaar garantie op het hang- en sluitwerk;

Deze garanties gelden alleen bij goed onderhoud van de kozijnen en het bijbehorende hang- en sluitwerk.

Scharnieren en sloten zijn van cruciaal belang, met goede kunststof kozijnen die voldoen aan de normen van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) en het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Goed hang- en sluitwerk kan u bovendien nog een korting op uw inboedelverzekering opleveren. Daarnaast is het belangrijk dat je hoogwaardige materialen gebruikt zoals scharnieren die kunnen voorkomen dat je harde kunststof kozijnen doorbuigen. Modern glas zoals HR++ ramen zijn bijvoorbeeld zwaar en zullen bij gebruik in een fragiel kozijn na verloop van tijd zeker doorzakken.

Gebruik voor het reinigen van een kunststof kozijn een spons en een sopje van autozeep of groene zeep. Deze beschermlaag stoot vuil af en verlengt de levensduur van het kozijn. We raden daarnaast aan om de ramen alleen met water te besproeien als de zon niet zo sterk is. Als er water achterblijft, druppelt het automatisch via kleine afvoergaatjes naar beneden.

Afgezien van af en toe een snelle reiniging, hebben kunststof kozijnen niet veel onderhoud nodig. U kunt ook om de paar maanden een beetje olie in de scharnieren smeren en het afdichtingsrubber elk jaar invetten zodat het na verloop van tijd niet uitdroogt.

Dat behoort tot het verleden. Dit kan wel gebeuren bij kunststof kozijnen waar tijdens het productieproces weekmakers zijn gebruikt. De weekmakers in het kozijn kunnen verdampen en verkleuren bij blootstelling aan zonlicht. Witte of licht gekleurde kunststof kozijnen zouden hierdoor na 7 tot 10 jaar kunnen vergelen of vergrijzen. U kunt dit voorkomen door jaarlijks een laagje autowas op de kozijnen aan te brengen. De meeste fabrikanten gebruiken tegenwoordig geen weekmakers bij de productie van raamprofielen – wat betekent dat kunststof kozijnen decennialang in orde moeten zijn. Deze moderne kunststof kozijnen, zoals de kozijnen van MijnKozijnWinkel verkleuren daardoor ook niet.

Kunststof kozijnen zijn meestal gemaakt van PVC. Dit kosteneffectieve en veelzijdige materiaal kan worden gebruikt als vervanging voor hout, beton of metalen. Het wordt gemaakt door stoffen zoals koolwaterstoffen te combineren. Dit wordt vervolgens omgezet in kleine korrels of poeder, die worden gebruikt om kunststof kozijnen en andere dingen te maken. De oude perceptie dat PVC slecht is voor het milieu is nu achterhaald. In 2006 werden strengere regels ingevoerd, die specificeerden dat PVC gemaakt moet zijn van organische en op tin gebaseerde materialen in plaats van de giftige, op lood gebaseerde materialen die voorheen werden gebruikt.

Kunststof kozijnen zijn meestal gemaakt van PVC, wat mensen normaal gesproken niet associëren met duurzaamheid. Maar eigenlijk zijn de kunststof kozijnen met afstand de meest duurzame keuze! Zo biedt een VKG-gecertificeerde leverancier kozijnen aan die een leven lang mee kunnen zonder dat ze ooit geverfd of chemisch gereinigd hoeven worden en minimaal afval achterlaten. VKG-ramen bieden een isolatiewaarde die vergelijkbaar is met die van hout of aluminium. Als een kozijn na zeventig jaar toch moet worden vervangen, wordt het kozijn gerecycled volgens VKG Recycle!

Het is gebruikelijk dat kunststof kozijnen naar binnen draaien.

Uitzonderingen zijn kunststof achterdeuren, schuurdeuren en speciale ramen die naar buiten openen. Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Kunststof kozijnen met HR++ beglazing zorgen voor een uitstekende isolatie. Hiermee kan er tot 25% bespaard worden op de stookkosten waarmee de investering ook snel weer is terugverdiend.

Kunststof kozijnen gaan langer mee en vergen minder onderhoud, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat ze gaan rotten of beschadigd raken. Bovendien zien uw ramen er met kunststof kozijnen altijd schoon en representatief uit. Ze bieden ook een betere isolatie dan andere kozijntypes. De isolatie van dit materiaal garandeert bescherming tegen de kou van buitenaf.

Om het schuifdeel van de hefschuifpui te openen, gebruikt u een hendel aan de binnenkant van de hefschuifpui. Het hefgedeelte is gemaakt van acrylrollen waardoor het gemakkelijk kan worden verplaatst. De hefschuifpui is gemaakt van massief kunststof waardoor het bestand is tegen een stootje.

Schuifkieppui kunnen iets moeilijker te openen zijn. Eerst moet het schuifdeel naar binnen worden gekanteld voordat het opzij kan worden geschoven. Het voordeel is dat je het schuifgedeelte ook in een kiepstand kunt zetten. Schuifkieppui zijn goedkoper in vergelijking met andere soorten schuifpuien.

Om het kunststof de juiste sterkte te geven zodat kan het worden gebruikt voor kozijnen, ramen, schuifdeuren en deuren worden er verstevigingsprofielen voor verzinkt staal of aluminium in kunststof kozijnen gemonteerd

MijnKozijnWinkel voert alle bestellingen zo snel mogelijk uit, maar jij bepaalt wanneer. Op de website kun je de exacte levertijden voor elk product zien en een dag van de week of een specifieke datum kiezen waarop je bestelling moet worden afgeleverd. Wij leveren al vanaf 5 werkdagen!

Wil je meer informatie hierover?

Neem contact op 085 130 56 87 of info@mijnkozijnwinkel.nl

0
Je bestellijst is nog leeg!

Het lijkt er op dat je nog niks in op je bestellijst heb staan.

Bekijken producten